Productaanbieding

Service

De bezorging van uw bestelling verzorgen we geheel in eigen beheer middels een modern wagenpark, welke veelal voorzien zijn van eigen losmiddelen. In overleg kunnen we de vracht niet alleen lossen, maar ook direct op de gewenste plek wegzetten in uw opslag. Onze medewerkers zijn vakkundig en opgeleid om u volledig te ontzorgen.

Kwaliteit, snelheid, veiligheid en efficiency gaan daarbij hand-in-hand. Dat betekent: niet klakkeloos afleveren, maar ook actief meedenken en tot in de puntjes afwerken wat afgesproken is.

Voor alles geldt: afspraak is afspraak.

Certificering

Corsten Fourage is een handelsbedrijf dat zich toelegt op de handel in hooi, stro en organisch meststoffen. Wij zijn GMP + gecertificeerd, lid van de Hisfa en verzekerd voor productaansprakelijkheid volgens de FrieslandCampina-norm. Sinds 2012 is Corsten Fourage een onderdeel van BAM Vermeer.

Corsten instrooibak

 Sneller, efficienter, makkelijker uw paardenboxen instrooien! Bak proberen? Mail naar thomasvandenbrand@bamvermeer.nl.

Historie

In 1955 startte Willem en Miet Corsten samen de handel in stro, hooi en andere Fourage producten. Vanuit het bedrijf op de vossenberg in het Brabantse Mariahout worden er vele duizenden toen nog kleine baaltjes stro vervoerd naar boeren in de buurt. Deze kleine baaltjes kwamen van heinde en ver en het was hun zoon Jos die met de handel in het bloed al vroeg in de voedsporen van zijn vader trad. Toen Jos het bedrijf samen met zijn vrouw Francine overnam van zijn ouders groeide het bedrijf verder. Jos deed de handel en Francine zorgden voor de planning en administratie van de vele vrachten stro en hooi die er in die tijd vervoerd werden. Het bedrijf groeide gestaag en in de jaren 70 begon Corsten met het ophalen van paarden en pluimveemest.

In die tijd was ook de Nederlandse champignonsector in opkomst en was er dus behoefte aan beide producten. Voor Corsten reden genoeg om zich naast de handel in stro en hooi volledig te richten op de afzet van paarden en pluimveemest bij substraat fabrieken zoals  het Belgische Walkro in Maasmechelen. Na jaren van goede samenwerking resulteerde dit eind jaren 90 in de overnamen van Corsten door Walkro. Hierdoor kreeg Walkro grip op de grondstoffen markt en ontstonden er voor Corsten vaste afzet kanalen voor stro, paarden en pluimveemest. Vanaf voorjaar 2012 heeft Walkro de stro activiteiten en de naam Corsten Fourage verkocht aan BAM Vermeer.

Mest

Contact

Stuur ons een bericht

Verzenden

Routebeschrijving

Contactinformatie

Adres:

Vossenberg 7
5738 RH Mariahout

Telefoonnummer algemeen:

+31 (0) 413 209 324

Telefoonnummer Thomas van den Brand:

+31 (0) 6 129 37 467

Email:

info@corsten.nl

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 08:00-17:00 (enkel op afspraak).
Afhalen op zaterdag van 08:00-12:00.

Social media: